Vores rum ude og inde

Vi har naturskøn legeplads og velindrettet funktionsrum - læs her om vores arbejde med børnemiljøerne ude og inde

I Oasen er vi optaget af at skabe stimulerende børnemiljøer, der appellerer til børnenes udforskning, gode lege, nærvær og fordybelse. Vi ser det som et vigtigt element, at inddrage børnenes perspektiver i børnemiljøerne, så børnene oplever at blive nysgerrige på legemuligheder, at de oplever, der er gode steder at lege. 

Det æstetiske miljø vægter vi højt, så børnemiljøet er hjemmeligt med varme farver og grønne planter. Rummene ude som inde skal give børnene lyst til at lege, de skal kalde på børnene og give inspiration til lege. 

Vores skønne store legeplads

Vi er så heldige, at have en skøn stor legeplads. Hver gruppe har eget uderum på legepladsen, så på den måde er legepladsen opdelt og lettere at overskue. Legepladsen er tæt bevokset, og det gør at børnene laver der egne særlige legesteder. Børnene oplever at lege uforstyrret, og vi er lige ved siden af - tæt på. Det er vigtig for os, at uderummene er indrettet, så vi kan lave små samlinger, spise-og hvilepladser m. overdækning for sol og regn. Vi ser, at børnene er kreative og idérige i deres måder at lege på ude. 

Ser her billeder fra vores legeplads

Gyngetur i vuggestuen
Rutchebanen
Kolbøttestang
Leg med vand
Leg på toget

Vores inderum

Når du kommer ind i Oasen, vil du opleve en hjemmelig institution med varme farver og grønne planter. Vores rum har forskellige funktioner, så de bliver særlige at være i.  Vi vil gerne, at rummene giver børnene lyst og give inspiration til leg og fordybelse. Hver stue har også et inderum. Vores funktionsrum er: 

  • Natur-og sciencerum
  • Motorik-og kulturrum
  • Krearum
  • Sprogrum
Leg i motorikrummet

Vores egne uderum "tæt på"

Vi er så heldige, at vi har vores egne uderum i Spejderskoven og ved stranden/havnen. Begge steder har vi opsat en kasse med forskellige ting vi bruger, når vi er på ture dertil. Der er bl.a. bålgryder, brænde, vest og fiskenet i strandkassen, bestemmelsesduge så vi kan kigge/finde insekter, muslinger m.m., madrasser til dem der skal have en lur eller et hvil. 

 

I spejderskoven
Snitter