Oasen - en natur og ude institution

    I Oasen er vores vision, at være en institution kendt for ude liv og bevægelse, og ikke mindste at være Vejle Kommunes mest beskidte institution. Det skal forstås på den måde, at vores børn skal sanse og opleve naturen uanset vind og vejr. Naturen er et unikt rum for læring, her bliver børnenes nysgerrighed vækket, børnene får styrket deres evne til at koncentrere sig og oplevelser i naturen kan give børnene ro. Vi bruger uderummet som et pædagogiske læringsrum på en måde, som sætter børnene i gang til en mere kreativ, umiddelbar og direkte læring. Når vi giver børnene tid i naturen, har det stor betydning for deres udvikling og velbefindende, og når børn er i naturen lærer de at passe på den.

    Vi bor tæt på skov og strand, og bruger dagligt området omkring hos. På havnen har vi placeret en stationært base med bl.a. redningsveste, så vi altid kan komme til vandet og fiske krabber og samle sten – eller hvad vi nu lige har lyst til.

    Når dit barn er i Oasen, har det indflydelse på det tøj, børnene har med/på. Den skal være i orden, så vi kan være ude uanset vejret også i længere tid. Vi vil bl.a. rigtig gerne, at dit barn har et sæt regntøj, der er stort nok til at kunne komme ud over flyverdragten, har en tyk trøje og varme sokker med.